تب دنگی در اصفهان/ بیماران به امارات و پاکستان سفر کرده بودند+ جزئیات
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، پژمان عقدک با اشاره به اینکه تاکنون ۱۲۲ نفر در کشور به تب دنگی مبتلا شدند، اظهار داشت: تعداد مبتلایان در استان اصفهان سه نفر گزارش شده و اینها افرادی بودند که به خارج کشور مانند امارات و پاکستان یا استانهای جنوبی کشورمان سفر کردند و بومی نبودند.
وی با بیان اینکه تاکنون مورد فوتی بر اثر ابتلاء به تب دنگی در اصفهان نداشتیم، خاطرنشان کرد: سه بیمار شناسایی شده نیز به دلیل علائمی که داشتند، در بیمارستان بستری شدند و اکنون هر سه درمان و مرخص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: طی یکی دو هفته اخیر آمار جدیدی از ابتلاء به تب دنگی در استان اصفهان اعلام نشده است.
خبر مرتبط 7 استان کشور در معرض خطر بیماری تب دنگی+جزئیات
اقتصادنیوز: رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اطلاع داد که حداقل هفت استان کشور و به ویژه چهار استان کشور در معرض خطر بیماری تب دنگی هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، تب دِنگی (Dengue fever ) نام یک بیماری ویروسی است. به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوانشکن هم گفتهاند. این بیماری از طریق گزش پشهای به نام پشه آئدس به انسان منتقل میشود. این پشه که به ببر آسیایی مشهور شده است در مناطق استوایی جهان بهویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی وجود دارد.
تب دانگی ویروسی از خانواده فلاویویروسها است که توسط پشههای “آئدس اجیپتی” و “آئدس البوپیکتوس” منتقل میشود. این پشهها در آبهای راکد و مکانهای مرطوب رشد میکنند. تب دانگی واگیردار است و از طریق انتقال خون و یا اهدای عضو فرد مبتلا نیز منتقل میشود.
تب بالا (تا ۴۰ درجه سانتیگراد)، سردرد شدید، درد عضلانی و مفصلی، درد پشت چشم، درد شکم، حالت تهوع و استفراغ و بثورات پوستی از علائم این بیماری است و در موارد شدید، تب دانگی میتواند منجر به خونریزی شدید، نارسایی ارگانها، شوک و مرگ شود.
خبر مرتبط جزئیات مهم از انتقال بیماری تب دنگی /دوره کمین بیماری چقدر است؟
اقتصاد نیوز :متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیأت علمی گروه عفونی دانشکده پزشکی مشهد گفت: بیماری تب دنگی از طریق نیش پشه آئدس منتقل میشود و انتقال انسان به انسان ندارد، اما در موارد نادر ممکن است که از مادر باردار به جنین منتقل بشود.
نخستین مورد از تب دانگی در ایران در سال ۱۳۹۸ در استان هرمزگان به ثبت رسید. ورود این پشه به ایران به دلیل افزایش گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی و همچنین افزایش سفرهای بینالمللی است.
موارد ابتلاء به تب دانگی در سالهای بعد به طور پراکنده در استانهای هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان و فارس گزارش شده است.
پشه “آئدس اجیپتی” در آب و هوای گرم و مرطوب به خوبی رشد و تکثیر میکند و بارندگیهای فصلی میتوانند مکانهای مناسبی برای تکثیر این پشه ایجاد کنند.
بنا بر گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان، از سال ۹۸ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ بیمار فعالی که در داخل کشور مبتلا شده باشد نداشتهایم، اما از روز ۲۶ اردیبهشت تعدادی از بیماران مبتلا به تب دنگی از امارات وارد کشور شدند و در کمتر از دو هفته آمار مبتلایان افزایش چشمگیری پیدا کرد.
در حال حاضر بر اساس آخرین آمار اعلامشده از سوی وزارت بهداشت و درمان، ابتلای ۱۲۲ نفر در کشور به این بیماری تأیید شده که ۶ مورد آن در بندرلنگه شناسایی و بقیه از خارج کشور مبتلا شدهاند. از میان مبتلایان تاکنون سه نفر فوت کردهاند.
همچنین بخوانید 7 استان کشور در معرض خطر بیماری تب دنگی+جزئیات در این استان 4 مورد ابتلا به تب دنگی ثبت شد/ کنترل بیماری ساده نیست 9 گیاهی که پشهها را از خانه شما فراری میکند + عکس تب دنگی در سریلانکا به طور بی سابقه ای شیوع یافته منبع: اقتصاد نیوز