مقالات

کسب و کار و راه های راه اندازی آن | راه اندازی کسب و کار نو | طرح + هدف + روش

راه اندازی کسب و کار

کسب و کار ها یکی از مهم‌ترین بخش ‌های اقتصاد می‌باشند. به ‌همین دلیل راه اندازی بیزینس می‌تواند سوددهی زیادی برای ما داشته باشد. بسیاری از ما علاقه‌مند هستیم که در جایی استخدام شویم و نیازی به ‌راه اندازی کسب و کار نداشته باشیم تا بتوانیم بدون هیچ‌گونه دردسری و مسئولیت خاصی کار کنیم و حقوق دریافت کنیم. اما برخی از ما نیز هیچ‌ گونه علاقه‌ای به کارهای استخدامی نداریم و دوست داریم که به راه اندازی کسب و کار برای خودمان بپردازیم تا نیازی نداشته باشیم که برای یک مجموعه کار کنیم. فرقی نمی‌کند که شما در چه زمینه‌ای تخصص دارید؛ همیشه راه اندازی یک کسب و کار در هر زمینه‌ای امکان‌پذیر می‌باشد. شما می‌توانید در هر زمینه‌ای که در آن تجربه دارید و به آن علاقه دارید به راه اندازی یک بیزینس بپردازید و تلاش کنید تا در این راه خودتان را به پیشرفت برسانید.

توجه کنید که برای شروع یک بیزینس شما باید موارد گوناگونی را در نظر داشته باشید تا بتوانید با دقت به این موارد به‌ راحتی در راه پیشرفت قدم بردارید. به ‌هر حال توجه کنید که شروع یک بیزینس مسئولیت ‌های زیادی را با خود به‌ همراه دارد و شما نباید در این راه خسته شوید و باید بدون توقف در مسیر پیشرفت خود قدم بردارید تا بتوانید به مرحله‌ای از پیشرفت که می‌خواهید برسید. ما در ادامه قصد داریم که بیشتر در رابطه با روش‌ ها و اهداف راه اندازی بیزینس برای شما صحبت کنیم. اگر شما نیز کنجکاو هستید تا اطلاعات خود در این زمینه را بالاتر ببرید پیشنهاد می‌کنیم که حتما ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.

کسب و کار و راه های راه اندازی آن

راه اندازی شغل نو

برای راه اندازی کسب و کار شما در مرحله اول نیاز به ایده دارید. بسیاری از افراد تصور می‌کنند اولین ایده بهترین و تاثیرگذارترین ایده می‌باشد. اما در زمینه شروع یک بیزینس این‌ موضوع اصلا درست نیست. شما باید وقت زیادی را بگذارید، فکر کنید و با بالا و پایین کردن شرایط در نهایت متوجه شوید که کدام نوع بیزینس برای شما مناسب‌تر می‌باشد. ممکن است که شما در زمینه راه اندازی برخی از کسب‌ و کار ها تجربه لازم را داشته باشید اما سرمایه لازم برای تهیه مواد اولیه را نداشته باشید.

در مراحل دیگر ممکن است که بازاریابی مناسبی را نتوانید برای فروش محصولاتتان و ارائه خدماتتان انجام دهید. به ‌همین دلیل شما باید در کنار انتخاب شغلی که به آن علاقه‌مند هستید یک بازاریابی و سرمایه‌گذاری مناسب را داشته باشید تا بتوانید با کنار هم گذاشتن پازل ‌های مورد نیاز برای شروع یک بیزینس، به ‌راحتی و بدون هیچ‌ گونه مشکلی کسب و کار را برای خودتان شروع کنید و به ‌آرامی در راه پیشرفت قدم بردارید.

بعد از این ‌که شما بیزینس خود را شروع کنید و کمی پیشرفت در کار خود ایجاد کردید؛ می‌توانید با گسترده کردن تر کردن بیزینس خودتان، درآمدزایی بیشتری داشته باشید. همواره ایده‌های گوناگون و متناسب زیادی برای راه اندازی یک بیزینس وجود دارند که شما می‌توانید با دقت به این ایده‌ ها و فکر کردن روی آن ها، مناسب ترین را برای خودتان انتخاب کنید. ایده ‌های کوچک و بزرگ در این زمینه می‌توانند به شما کمک کنند تا انواع گوناگونی از بیزینس ها را برای خود ایجاد کنید و درآمدزایی متناسبی داشته باشید.

راه اندازی کسب و کار نو

طرح داشتن از مهمترین گزینه های راه اندازی

راه اندازی یک کسب‌ و کار همواره نیازمند طرح می‌باشد. بدون طرح و نقشه کلی شما به ‌هیچ ‌عنوان نمی‌توانید انتظار داشته باشید که بیزینس شما به موفقیت برسد. در هنگام شروع یک بیزینس شما راه بسیار پر پیچ ‌و خمی را در پیش دارید و باید خود را آماده کنید تا در این راه پرپیچ ‌و خم قدم بردارید و بدون هیچ ‌گونه مشکلی در راه پیشرفت جلو بروید. برای مثال شما باید پیش‌بینی تمام موارد پیش رو را داشته باشید و تمام قوانینی که در زمینه شروع یک بیزینس وجود دارند را رعایت کنید.

شما همچنین باید پروانه فعالیت، مجوز تجهیزات خود، هزینه ‌های قانونی بیمه، برند، بازاریابی و… را به ‌طور کامل بررسی کنید تا بتوانید با دقت به این موارد، یک طرح کلی در ذهنتان برای شروع برنامه داشته باشید. یک ساختار و اسکلت کلی به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید در شرایط خاص از ایده‌ های ذهنی خودتان کمک بگیرید و یا با دیدن قوانین موجود ایده ‌های خودتان را کمی تغییر دهید تا بتوانید آن‌ ها را به‌ صورت امن به هدف خودتان برسانید. توجه کنید که دقت به طرح و ایده کلی برای راه اندازی یک کسب‌ و کار بسیار مهم می‌باشد و می‌تواند تا حد بسیار زیادی به شروع سالم یک بیزینس کمک کند و شما را به مقصدتان برساند.

طرح راه اندازی کسب و کار

هدف از راه اندازی یک بیزینس خوب

بحث هدف‌ گذاری در راه اندازی کسب‌ و کار می‌توانند بنیه اصلی و انرژی درونی پیشرفت را برای یک کارآفرین به وجود بیاورد. هدف اصلی که می‌تواند ما را به سمت راه اندازی یک کسب‌ و کار سوق دهد، متفاوت باشد. برای مثال برخی از افراد علاقه‌مند هستند تا برای خودشان درآمدزایی داشته باشند‌ و در این زمینه تمام تلاش خودشان را می‌کنند تا میزان سود دهی را بالاتر ببرند و بیشتر از سودی که به دست می‌آورند بهره ببرند.

برخی دیگر از افراد در یک زمینه تخصص کافی را دارا می‌باشند و تلاش دارند که با استفاده از تخصصشان در این زمینه به‌ عنوان یک کارآفرین معرفی شوند و از نیروی جوانی که به ‌دنبال کار هستند استفاده کنند تا هم تخصص خودشان را به کار گیرند و تجربه کسب کنند؛ و هم برای افراد کار تولید کنند. برخی دیگر از افراد ممکن است که کاملاً اهداف خیرخواهانه داشته باشند و تلاش کنند که با راه اندازی یک بیزینس، درآمد حاصل از آن را در مسیر خیرخواهانه خرج کنند. به ‌هر حال این اهداف می‌تواند با توجه به شخصیت فرد و طرح کلی کسب‌ و کار متفاوت باشند. هر فردی که می‌خواهد یک بیزینس راه بیندازد می‌تواند با توجه به این موارد هدف‌گذاری کند.

هدف راه اندازی کسب و کار

راه اندازی بیزینس

شاید تعریف مناسبی برای اصول و روش ‌های راه اندازی کسب‌ و کار خوب وجود نداشته باشد؛ زیرا عبارت خوب ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. برای مثال ممکن است که بهترین کسب‌ و کار برای شما بیزینس کوچکی باشد که تنها حکم سرگرمی را داشته باشد. ممکن است برای افرادی دیگر این کسب‌ و کار حکم مرگ و زندگی و منبع اصلی درآمدزایی را داشته باشد. به همین دلیل هیچ تعریف مطلقی برای نحوه راه اندازی یک بیزینس خوب وجود ندارد و این خود فرد است که می‌تواند با توجه به اهدافی که در ذهن دارد متوجه شود که استفاده و بهره گرفتن از کدام قابلیت‌ ها و ویژگی ‌ها؛ همچنین راه اندازی چه نوع بیزینسی می‌تواند برای فرد مناسب باشد. به‌ طور کلی برای راه اندازی کسب‌ و کار خوبی که سوددهی مناسبی داشته باشد باید سه اصل به‌ صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد.

راه اندازی بیزینس

نکات مهم راه اندازی

اصل اول سرمایه‌گذاری می‌باشد. شما باید متوجه شوید که آیا سرمایه لازم برای شروع بیزینس مد نظرتان را دارید یا خیر. اگر قدرت سرمایه‌گذاری بالا را ندارید نباید به شروع کسب‌ و کار بپردازید.

نکته دوم محل تولید می‌باشد. شاید ممکن باشد تولیدات شما آن‌قدر کوچک باشند که در خانه نیز بتوان آن را پیش برد اما ممکن است کسب‌ و کار شما آن‌قدر بزرگ باشد که شما نیاز داشته باشید بیزینس خودتان را در یک کارگاه کوچک پیش ببرید. این موضوع نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری دارد.

مورد سوم که شما باید به آن دقت داشته باشید این است که آیا توانایی بازاریابی درست را دارید یا خیر. توجه کنید که شروع هر بیزینس بدون در نظر گرفتن روش ‌های بازاریابی در آن بیزینس کاملاً بی‌ارزش می‌باشد. پس اگر شما می‌خواهید که روند پیشرفت کسب‌ و کار خودتان را تسریع بخشید، توانایی بازاریابی بسیار مهم و حیاتی می‌باشد.

راه اندازی کسب و کار خوب

روش های مختلف

برای راه اندازی هر کسب‌ و کار شما باید روش راه اندازی را بدانید تا بتوانید با توجه به این روش بیزینس خودتان را جلو ببرید. برای مثال شما باید به ‌طور کامل مشخص کنید که چه چیزی می‌خواهید و دوست دارید که بیزینس شما در چه راهی پیشرفت کند. بی‌توجهی به این موارد باعث ابهام و سردرگمی می‌شود و می‌تواند باگ ‌های بسیار زیادی را در پلن اصلی شما قرار دهد. پس سعی کنید به ‌طور کامل تمام زوایای کسب‌ و کار خود را بررسی کنید و تسلط کاملی روی آن‌ ها داشته باشید. علاوه‌ بر این موارد، شما باید قدرت تصمیم ‌گیری خودتان را نیز بالا ببرید تا بتوانید در لحظات حساس تصمیمات سختی را بگیرید که این تصمیمات می‌توانند سرنوشت بیزینس شما را مشخص کنند. سعی کنید که همواره یک دفترچه همراه خود داشته باشید تا بتوانید نکات مهمی که به نظرتان تاثیرگذار هستند را یادداشت کنید.

یادداشت ‌برداری به شما کمک می‌کند تا بتوانید نکاتی که در طول روز ممکن است آن‌ ها را فراموش کنید را، در دسترس خود داشته باشید. شما می‌توانید آخر شب، یادداشت برداری طول روز خودتان را نگاه کنید تا بتوانید یک مسیر با توجه به یادداشت‌برداری در ذهن خود بکشید و در مدت‌ زمان کوتاه تجارب بسیار زیادی را بدست بیاورید. لیست نویسی نیز یکی دیگر از مواردی می‌باشد که می‌تواند در بهبود شرایط کسب‌ و کار شما تاثیر گذار باشد. لیست نویسی به شما کمک می‌کند تا دید بازی نسبت ‌به فعالیت ‌های خودتان داشته باشید و کارها را دقیقاً روی لیست انجام دهید تا هیچ کاری جا نماند و شما بتوانید به‌ راحتی تمامی کار های خودتان را انجام دهید.

روش راه اندازی کسب و کار

نحوه راه اندازی

ما برای شما در رابطه با نکات مهمی که هنگام راه اندازی کار، دقت به آن ‌ها تاثیرگذار میباشد صحبت کردیم. حال بیایید با هم راجع مراحل و نحوه راه اندازی یک کسب‌ و کار نیز صحبت کنیم.

در مرحله اولیه شما باید ایده‌ای که در ذهن دارید را پرورش دهید و در میان سیل بسیار گسترده و زیادی از ایده ‌ها مشخص کنید که می‌خواهید در چه راهی قدم بردارید. بعد از آن باید ایده خودتان را به‌ طور کاملاً مطمئن در ذهن خود تثبیت کنید. ایده مهم ‌ترین مرحله شروع کسب‌ و کار می‌باشد که حیاتی‌ترین قدم آن نیز می‌باشد.

در مرحله دوم شما باید نیاز بازار را بسنجید و به این ‌موضوع دقت داشته باشید که آیا می‌توانید محصولات خودتان را به‌ راحتی به فروش برسانید و یا خدمات خودتان را ارائه کنید یا خیر. بازاریابی درست از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا تولید محصولات در صورت عدم بازاریابی درست می‌تواند باعث هدر رفت سرمایه شود حتی اگر محصولات شما کیفیت بسیار عالی داشته باشند.

شما باید سرمایه خود را ارزیابی کنید و تلاش کنید تا آنجا که می‌توانید در هزینه‌هایتان صرفه‌جویی داشته باشید. گرفتن وام‌ ها و یا جذب سرمایه در این زمینه می‌تواند تأثیرات بسیار زیادی روی بهبود کسب‌ و کار شما داشته باشد.

شما باید روند قانونی نحوه راه اندازی بیزینس را طی کنید و در صورت نیاز قرارداد هایی را انعقاد کنید تا بتوانید به‌صورت قانونی روند پیشرفت کار خودتان را طی کنید.

در مرحله نهایی نیز شما باید به برند خود دقت داشته باشید و نام و لوگوی متناسب برند خودتان را انتخاب کنید تا بتوانید با استفاده از این موارد برند خودتان را به دیگران بشناسانید و برای بهبود شرایط کسب‌ و کار خود تلاش کنید.

نحوه راه اندازی کسب و کار

بیزینس ساده

مهم نیست که شما هنگام شروع کسب‌ و کار خودتان قدم‌ های بزرگی بردارید و حتما به‌ دنبال درآمد میلیاردی باشید. راه اندازی بیزینسی ساده و کوچک نیز می‌تواند در آینده برای شما سوددهی زیادی داشته باشد. شما باید در مراحل اولیه قدم‌ هایی کوچک بردارید تا کسب‌ و کار خودتان را از ریسک، خطر و تهدید های موجود در بازار دور نگه دارید. هر چه شما به این موارد دقت داشته باشید می‌توانید راحت‌تر در مسیر پیشرفت قدم بردارید. قدم‌ های کوچک می‌توانند به شما کمک کنند تا پایه‌ های بیزینس خودتان را تثبیت کنید و بتوانید در آینده راحت‌تر مسیر پیشرفت را جلو روید.

راه اندازی یک کسب و کار ساده می‌تواند به شما کمک کند که در آینده صاحب بیزینس های بسیار بزرگ و پردرآمد شوید و میزان درآمدزایی خودتان را تا آنجا که می‌توانید بالا ببرید. شاید در مرحله اولیه همه ما دوست داشته‌باشیم که درآمد های بسیار زیادی از کسب‌ و کار خودمان داشته باشیم، اما این‌ موضوع را بدانید که شاید در ماه‌ های اولیه شما نه‌ تنها هیچ سود دهی از بیزینس خود دریافت نکنید؛ بلکه ممکن است نیاز داشته باشید از جیب خودتان نیز خرج کنید تا بتوانید کسب‌ و کار خودتان را سرپا نگه دارید.

راه اندازی کسب و کار ساده

من فرشید فرزانگان در مسیر راه اندازی کسب و کار مناسب به شما کمک خواهم کرد تا به ایده های خود جامه عمل بپوشانید. درخواست کتبی خود را به ایمیل info@farshidfarzanegan.com ارسال بفرمایید.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا