مصاحبه ها

6 فعالیت اقتصادی مهم اقتصادی امارات

به گزارش اتاق ایران و امارات به نقل از اتاق ایران؛ فرشید فرزانگان رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات در نشست ﺑﺮﺭﺳﯽ ﻓﺮﺻﺖ‌ها ﻭ ﻇﺮﻓﯿﺖ‌ﻫﺎﯼ ﺗﺠﺎﺭﯼ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺑﯿﻦ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻭ ﺍﻣﺎﺭﺍﺕ با اشاره به تغییرات جهانی شکل گرفته و ضرورت ارتباط با کشورهای همسایه مهم‌ترین ظرفیت‌های اقتصادی ایران و امارات را تشریح کرد.

فرزانگان افزود: ساخت املاک و مستغلات، گردشگری، خرده‌فروشی،حمل‌ونقل، تجارت و خدمات پشتیبانی از جمله 6 فعالیت مهم اقتصادی امارات متحده عربی هستند.

او تاکید کرد: با ظهور پلتفرم‌های جدید شاهد تغییر شکل نوع و نحوه ارایه خدمات کارخانه ها هستیم. مرزها از بین رفته است و ما شاهد دورانی هستیم که اقتصاد به راحتی می‌تواند فراتر از مرزهای داخلی کشورها گسترش یابد.

فرزانگان، بر اهمیت اتحاد و یکپارچگی اقتصاد در شرایط فعلی به خصوص یکپارچگی اقتصادهای منطقه‌ای تاکید و با بیان اینکه امارات، ترکیه و روسیه سه کشور همسایه‌ای هستند که امکان جذب کالا را در میان کشورهای همسایه ما دارند، بر ضرورت توسعه روابط با این سه کشور تاکید کرد. به خصوص اینکه از میان این سه کشور، امارات متنوع‌ترین کالاها را وارد کرده و این موضوع، شانسی برای ایران برای توسعه روابط است.

طبق توضیحات او، ساخت املاک و مستغلات، گردشگری، خرده‌فروشی،حمل‌ونقل، تجارت و خدمات پشتیبانی از جمله مهم‌ترین فعالیت‌های اقتصادی امارات هستند. او همچنین آمار و ارقامی در خصوص صادرات این کشور در سال‌های اخیر ارایه داد و حجم تجارت ایران و امارات را نیز در بازه زمانی دو سال گذشته تشریح کرد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات افزود: سبزیجات، صیفی‌جات و میوه‌جات، ماهی تازه، خشکبار، آجیل، آهن و میلگرد، سیگار و توتون، شکر، آب معدنی، آب طعم‌دار و نوشیدنی‌های غیرالکلی، کاغذ و انواع کنسرو از مهم‌ترین کالاهای مبادله شده بین ایران و امارات طبق آمار گمرک دبی است.

به اعتقاد فرشید فرزانگان، عدم صدور روادید تجاری و توریستی، لغو روادید و اقامت برخی ایرانیان، سخت‌گیری بانک مرکزی امارات بر حساب‌های ایرانی، ضعف در ناوگان حمل و نقل جاده‌ای کانتینردار یخچالی، عدم وجود زیرساخت‌های سردخانه‌ای برای حفظ بازارهای صادراتی، نبود ثبات در صادرات محصولات، عدم پایش مستمر وضعیت رقابتی و مزیت نسبی کالاها در برابر رقبا، بالابودن ارزش پایه گمرکی و خلاهای موجود در بخشنامه‌های بانک مرکزی از مهم‌ترین موانع و مشکلات توسعه روابط اقتصادی ایران و امارات است.

او در همین زمینه برای حل مشکلات موجود پیشنهادهایی داد که برگزاری نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های دایمی از مهم‌ترین آنها به شمار می‌رود. فرزانگان در همین زمینه موفقیت کشوری مانند ترکیه در بازار امارات را به دلیل الزام به انجام همین امر عنوان کرد.

او همچنین حضور تولیدکنندگان در نمایشگاه اکسپو را فرصت مغتنمی برای صادرات دانست و خواستار تسهیل صادرات در زمان برگزاری رویداد اکسپو توسط وزارت صنعت، سازمان توسعه تجارت و گمرک با حذف قوانین سختگیرانه شد.

راه‌اندازی بخش اقتصادی سفارت در دوبی یا ابوظبی و راه‌اندازی میز صنعت و تجارت در پیوند با اتاق مشترک و اتاق ایران در محل سفارت، از دیگر پیشنهادهای رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات بود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. 🙏 سلام سپاسگزارم
    بزرگترین حسن، سرمایه‌گذاری در بخش تولید امارات بدون پرداخت هزینه گمرکی ماشین آلات و تجهیزات و حمایت‌های قانونی و ثبات قانون برای تجارت تجار و سرمایه گذاران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا